ČAS IN LJUDJE

Šoferji in avtomehaniki za varnost v prometu

Objavljeno: ponedeljek, 9. 8. 2021 ob 9:06 | Spletno uredništvo

V petek, 30. julija, so se na prijetnem poletnem srečanju sešli člani Združenja šoferjev in avtomehanikov Idrija. K prijetnemu druženju so povabili tudi predstavnike organizacij, s katerimi čez leto uspešno sodelujejo.

avtomehaniki-9-8-2021.jpg

Med redne sodelavce sodijo tudi policisti, predvsem na področju varnosti v prometu. Idrijski šoferji in avtomehaniki redno sodelujejo pri preventivnih programih, s katerimi izobražujejo in skrbijo za varnost udeležencev v prometu. Posebej so opazni ob vsakoletnem začetku pouka v mesecu septembru z dežuranjem pred prehodi za pešce v okolici osnovnih šol. S svojim prostovoljnim delom vsekakor opravljajo pohvale vredno delo v dobro skupnosti. To so prepoznali tudi na upravi policije v Novi Gorici in idrijskemu združenju šoferjev in avtomehanikov, ki je bilo ustanovljeno že davnega leta 1957, ob dnevu slovenske policije podelili bronasti znak policije za zgledno sodelovanje.

avtomehaniki-9-8-2021-3.jpg
avtomehaniki-9-8-2021-2.jpg

Šoferji in avtomehaniki iz Idrije so bili te pozornosti in priznanja seveda veseli. Izkoristili so prvo možnost za organizacijo nekoliko bolj sproščenega druženja po mesecih prepovedi zaradi virusa covid-19. Na srečanje so povabili predstavnike idrijske policijske postaje, s katerimi redno in uspešno sodelujejo. Udeleženci srečanja so obudili spomine na uspešno izvedene akcije in se dogovorili za nove.

Združenje šoferjev in avtomehanikov Idrija pa je odprto tudi za nove člane. V sporočilu za javnost so posebej poudarili, da sprejemajo nove člane, ki bodo lahko že čez slab mesec sodelovali v projektu varovanja šolarjev ob prvem dnevu novega šolskega leta.