ČAS IN LJUDJE

Škof Jurij Bizjak je podpisal premestitve

Objavljeno: sreda, 4. 8. 2021 ob 14:24 | Damijan Bogataj

Tako kot vsako poletje so tudi letos slovenski škofje podpisali dekrete o premestitvah nekaterih duhovnikov. V Idrijo prihaja mag. Primož Erjavec iz Godoviča, ki je bil razrešen službe duhovnega pomočnika v Župniji Dornberk in imenovan za rednega duhovnega pomočnika v Župniji Idrija.

zupnija-idrija-4-8-2021.jpg

Ob tej premestitvi pa je škof Jurij Bizjak podpisal še devet drugih premestitev. Msgr. Silvester Čuk je bil razrešen službe duhovnega pomočnika v Župniji Izola in imenovan za duhovnega pomočnika v Župniji Koper-stolnica. Mag. Blaž Kernel se je vrnil s študija v Rimu in je bil imenovan za župnijskega vikarja v Župniji Tolmin. Tilen Kociančič, novomašnik, je bil imenovan za župnijskega vikarja v župnijah Postojna in Studeno. Boris Milavec je bil znova imenovan za župnijskega vikarja v Župniji Šempeter pri Gorici in v Župniji Vrtojba ter za kaplana v Splošni bolnišnici v Šempetru pri Gorici. Andrej Penko je bil razrešen službe župnijskega vikarja v Župniji Tolmin in imenovan za župnijskega vikarja v Župniji Bovec. Peter Pipan je bil razrešen službe župnika Župnije Podgraje in župnijskega upravitelja Župnije Jelšane ter imenovan za župnijskega vikarja Župnije Podgraje. Niko Rupnik, duhovni pomočnik v Župniji Most na Soči, je bil imenovan za župnijskega vikarja iste župnije. Bogomir Trošt je bil razrešen službe župnijskega vikarja v Župniji Postojna in imenovan za župnika Župnije Jelšane in župnijskega upravitelja Župnije Podgraje. Mag. Bogdan Vidmar je bil razrešen službe duhovnega pomočnika v Župniji Bovec in imenovan za župnijskega vikarja v Župniji Nova Gorica.

primoz-erjavec-4-8-2021-2.jpg

V Idrijo prihaja mag. Primož Erjavec iz Godoviča, ki je bil razrešen službe duhovnega pomočnika v Župniji Dornberk in imenovan za rednega duhovnega pomočnika v Župniji Idrija