AKTUALNO

Šestsedežnica na smučišču stoji

Objavljeno: ponedeljek, 10. januarja 2022 ob 12:53 | Avtor besedila: Damijan Bogataj, fotografije: SC Cerkno

Minuli konec tedna so bila domala vsa slovenska smučišča zelo dobro obiskana. Na SC Cerkno se je pokvarila najzmogljivejša šestsedežnica in to je botrovalo gneči na drugih napravah.

Šestsedežnica se je zaustavila v petek ob koncu delovnega dne in k sreči v tistem trenutku na napravi ni bilo smučarjev. Tehnično osebje je hitro ugotovilo, da je do napake prišlo na elektronskem krmiljenju naprave in ne zaradi morebitnih mehanskih poškodb. Kot je za Radio Slovenija povedal direktor Hotela Cerkno Jože Oplotnik, so vse naprave na SC Cerkno redno pregledovane in tudi servisirane. Če bi šlo za tehnično okvaro v smislu strojeloma, potem bi napako relativno hitro odpravili z domačimi serviserji.

sc-cerkno-23-1-2020-3.JPG
sc-cerkno-23-1-2020-2.JPG

Ker pa je poslušnost odpovedalo računalniško krmiljenje, je reševanje napake nekoliko bolj zapleteno. »Proizvajalec naprave je iz Nemčije na SC Cerkno že napotil ekipo serviserjev, ki naj bi bili kos napaki. Po njihovem prihodu računamo na nemoteno obratovanje v nekaj dneh,« je še povedal direktor Jože Oplotnik.

Izključitev šestsedežnice iz sistema smučišča je ob koncu tedna povzročila kar nekaj slabe volje. Smučarski delavci so zagato reševali z brezplačnim avtobusnim prevozom smučarjev, tako da zaradi zastoja šestsedežnice nihče ni bil resneje prikrajšan. Teh težav v toku tedna ne bodo imeli, saj je običajno število smučarjev od ponedeljka do petka manjše.