Čufarjevi dnevi s predstavo iz Idrije

Objavljeno: petek, 13. 11. 2020 ob 13:57 | Spletno uredništvo

Predstava Ta veseli dan ali Kaj takega se lahko zgodi samo v Idriji, ki sta jo lani uprizorila Dramatično društvo Idrija in Mala gledališka šola GJV Idrija, se je na veliko veselje ustvarjalcev uvrstila na letošnje Čufarjeve dneve.

gledalisce-6-3-2020.jpg

To je festival ljubiteljskih gledališč, ki vsako leto poteka na Jesenicah, letos med 14. do 22. novembrom in sicer zaradi trenutnih razmer na spletu. Predstava, ki tematizira zgodovino idrijskega gledališča in je nastala ob 250-letnici prve zidane gledališke stavbe na Slovenskem in ob 130-letnici ustanovitve Dramatičnega društva Idrija, bo na sporedu v ponedeljek, 16. novembra. Posnetek predstave bo tega dne na voljo na spletni strani Gledališča Toneta Čufarja Jesenice od 9. do 24. ure. Za predstave na festivalu bo mogoče tudi glasovati in sicer za najboljšo žensko in moško vlogo ter za najboljšo predstavo v celoti, na isti spletni strani preko elektronske glasovnice, zato ljubitelji gledališča vabljeni k ogledu in glasovanju.

Povezava na spletno stran s posnetkom uprizoritve in glasovnico

navednice-modre_edited.png

Gledališče temelji na stiku, medsebojnih odnosih. Virtualne predstave tega ne morejo nadomestiti.

VIDEO POSNETEK

ana-krzisnik-blazica-13-11-2020-3.jpg

Režiserka predstave je Ana Kržišnik Blažica, ki je skupaj z Alešem Čarjem in igralci tudi avtorica besedila, igrajo pa Nika Alič, Tomaž Bizjak, Tara Caruso Bizjak, Ivana Gantar, Ana Hladnik, Taja Jereb, Viktor Kalan, Miha Koblar, Sara Kogej, Andraž Kosmač, Sonika Kovačič, Tomaž Marinko, Kristian Mazzini, Maruša Mlakar, Špela Paglavec, Maja Vogrič in Daša Vončina.

O življenju in pripravah na novo gledališko sezono v Idriji je v pogovoru z urednikom Damijanom Bogatajem v TV studiu Idrijskih novic spregovorila režiserka Ana Kržišnik Blažica. Povedala je, da se idrijski ljubiteljski gledališčniki in z njimi tudi publika veselijo uvrstitve na ugledno tekmovanje, saj so selektorji v idrijski predstavi očitno prepoznali dodano vrednost.

PODCAST | AUDIO POSNETEK

Ana Kržišnik BlažicaIdrijske novice studio
00:00 / 18:23