ČAS IN LJUDJE

Čas brezskrbnega odkrivanja in raziskovanja

Objavljeno: sreda, 24. 11. 2021 ob 14:13 | Avtorica besedila: Petra Likar

Zadnji teden oktobra je bil tudi letos rezerviran za prve šolske počitnice tega šolskega leta. Tokrat smo s koledarjem imeli srečo in smo lahko proste dni uživali cel teden, praznik pa nam je dodal še prost prvi novembrski ponedeljek. Za razliko od lanskega leta, ko nam je vse jesenske načrte prekrižala epidemija, smo letos uspešno izpeljali vseh pet počitniških aktivnosti.

zpm-24-11-2021-4.jpg

Počitniški teden smo pričeli z ogledom animiranega filma Škratki v Filmskem gledališču Idrija. Za skoraj uro in pol smo se preselili v svet, kjer poleg ljudi živijo tudi škratki, in se z glavnimi likom, škratinjo Škrati, podali na pravo pustolovščino. V torek smo se že zgodaj zjutraj z dvema avtobusoma odpeljali na izlet v Ljubljano. Lepo vendar precej mrzlo dopoldne smo preživeli v družbi najrazličnejših živali v Živalskem vrtu Ljubljana. Pobližje smo se lahko spoznali z mlečno kačo, pitonom, gožem, činčilo in morskim prašičkom. Pobožali smo pujsa in prikupne kozice ter se čudili izvedenim trikom dveh morskih levov.

zpm-24-11-2021-5.jpg
zpm-24-11-2021-2.jpg
zpm-24-11-2021.jpg

V sredo je sledila jesenska ustvarjalnica v mestni dnevni sobi Pr’ Golitu. S pisanimi jesenskimi listi smo ustvarili čudovite obeske in lovilce sanj ter se ob ustvarjanju tudi res lepo zabavali. Četrtkovo dopoldne smo preživeli v prostorih Strelskega društva Jožeta Mihevca Idrija, kjer so se kar tri skupine otrok spoznale s streljanjem z zračno puško. Lahko se pohvalimo, da smo ob kar nekaj izstreljenih nabojih marsikatero tarčo preluknjali natančno skozi sredino.

navednice-modre_edited.png

Lahko se pohvalimo, da smo ob kar nekaj izstreljenih nabojih marsikatero tarčo preluknjali natančno skozi sredino

zpm-24-11-2021-3.jpg
zpm-24-11-2021-6.jpg

Za zadnji dan počitniškega tedna pa nam je ostala še težko pričakovana kulinarična delavnica z Masterchefovko Patricijo Horvat. V prostorih idrijske kmečke tržnice smo se naučili izdelati domače testenine in omako s paradižnikom in svežo baziliko. Otroci so hitro osvojili tehniko in pridno valjali testo med prsti, nastali rezanci pa so bili tako dobri, da smo krožnike pomazali do zadnje kapljice.

Zanimanje za vse naše počitniške aktivnosti je bilo močno nad pričakovanji, kar kaže na vse večjo potrebo po organiziranih počitniških dogodkih za otroke. Zaradi velikega zanimanja so bila mesta na programih kar hitro zasedena, zato smo se po naših najboljših močeh potrudili in na posameznih dogodkih povečali število mest. Veseli smo, da smo planirane aktivnosti, ob skrbnem upoštevanju varnostnih priporočil, lahko nemoteno izpeljali in počitnice polepšali tako velikemu številu otrok.

zpm-24-11-2021-7.jpg