ARHIV
NOVICA DNEVA
22. junij 2011

DANES IDRIJA PRAZNUJE

IDRIJA , 22. junija - Danes je dan, ko Idrija praznuje. Občinski praznik na god svetega Ahacija praznujemo v spomin na veliko odkritje bogatih najdišč cinabaritne rude leta 1508 v jašku pod današnjim trgom svetega Ahacija. To odkritje je omogočilo razvoj in razcvet rudnika in mesta.
Občina Idrija je občinski praznik 22. junija začela spet praznovati po zamenjavi družbene ureditve. Prav na praznični dan pa župan občine Idrija vsako leto slovesno podeli tudi občinske nagrade in priznanja občanom, ki so s svojim delom še posebej prispevali k prepoznavnosti, izboljšanju kakovosti življenja in napredku občine.
Letošnji prejemniki nagrad Občine Idrija so tako postali Majda Troha, Marija Rupnik in Zdravko Kenda. Nagrado za mlade ustvarjalce prejmejo otroške in mladinske skupine Plesnega kluba Idrija, Ženski pevski zbor Društva upokojencev Idrija prejme Pirnatovo nagrado, nagrada Jožefa Mraka pa gre tokrat v roke Ivana Jereba in sicer za dolgoletno uspešno delo na področju gasilske dejavnosti in civilne zaščite.

abc@abc-merkur.si

© ABC MERKUR d.o.o. IDRIJA - Vse pravice pridržane